• Abonare Newsletter

    * indicates required

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala antreprenori, manageri si profesionisti

Cele 17 obiceiuri zilnice ale celor mai productivi oameni

Cu siguranta cei care devin mult mai productivi decat toti ceilalti fac alte lucruri sau fac aceleasi lucruri altfel decat restul lumii.

Pe feedforward.ro intentionam sa publicam foarte mult despre dezvoltare personala, despre cum sa atingi urmatorul nivel in viata si business asa ca productivitatea este cu siguranta o tema de interes. Noi spunem ca merita sa invatam de la ei si sa aplicam ceea ce putem, pas cu pas, incepand de astazi.

1. Ei fac liste – ideea este sa iti faci zilnic liste cu ceea ce ai de facut si sa urmaresti progresul tuturor elementelor de pe lista.

2. Ei profita la maxim de “timpii morti” – ei folosesc acest timp liber in business pentru a invata ceva nou legat de marketing, PR, video sau altceva care sa ii ajute in viata profesionala.

3. Isi analizeaza greselile si cresc pornind de la ele – din pacate nu oriunde un esec este considerat o piatra din constructia succesului. Atunci cand isi inving fricile sau se repliaza in urma unui esec, oamenii de succes se focuseaza pe cresterea pe care urmeaza sa o aiba dupa esec. Ei evalueaza ceea ce a mers prost si se gandesc la cum sa faca mai bine data viitoare.

4. Ei minimizeaza impactul tehnologiei in distragerea atentiei – e-mailul si social media sunt de departe cele mai mari surse de defocusare pe care oamenii le au zilnic si unul dintre motivele pentru care performam sub potentialul nostru. Cei mai productivi oameni verifica mailul si social media de pana la 3 ori pe zi in intervale orare deja programate.

5. Ei nu cred in perfectiune tot timpul – in cele mai multe ocazii perfectiunea este substitut pentru amanarea lucrurilor. Cel mai bun moment pentru a actiona este … acum, fara a lua in considerare cat de nepregatit sau needucat te simti.

6. Ei isi pun cele mai bune ganduri si idei pe hartie – cele mai bune idei pot veni oricand si oriunde astfel ca cei mai productivi oameni au la dispozitie in permanenta un carnet sau gadget unde isi noteaza noile idei si le analizeaza mai tarziu.

7. Ei nu spun la toata lumea despre toate succesele pe care le au – uneori, cei mai productivi oameni sunt de asemenea si foarte discreti. Fiecare proiect mare este creat din piese mici si mici actiuni zilnice te pot duce mai aproape de rezultatul dorit. Fa asta in liniste si bucure-te apoi de rezultatele proiectului cu oricine doresti.

8. Ei isi amintesc cat de limitat este timpul nostru pe Pamant – nu are nici un rost sa ne mintim ca viata noastra pe Terra va fi una vesnica. Cea mai buna strategie este sa nu-ti mai pierzi vremea facand lucruri care nu-ti plac. De ce sa regreti mai tarziu lucrurile pe care nu le faci astazi?

9. Fiecare dintre ei are o idee despre cum arata succesul – tu iti definesti ce inseamna succesul pentru tine – nu este definit de societate pentru ca doi oameni au de obicei idealuri si obiective diferite.

10. Ei muncesc mai mult decat ceilalti – cei mai productivi oameni nu sunt in mod deosebit cei mai inteligenti sau cei mai frumosi insa ei muncesc mai mult si mai inteligent decat toti ceilalti.

11. Invidie nu este pe lista lor – ei nu se focuseaza pe succesele si problemele altora fiindca sunt prea ocupati de cresterea personala.

12. Ei nu se uita la TV prea des – o sa vezi destul de rar o persoana foarte productiva uitandu-se foarte mult la TV. Se poate intampla, dar rar pentru ca performanta inalta si productivitatea nu sunt legate de timpul petrecut la TV.

13. Munca este joaca – atunci cand lucreaza ei fac ceea ce le place astfel incat totul devine o joaca.

14. Ei se autoevalueaza – la sfarsitul zilei, cei mai productivi oameni isi fac singuri o evaluare si numai ei pot spune daca au fost productivi sau nu.

15. Ei invata din criticile altora – oamenilor de succes nu le este frica de critica altora. Ei asculta si utilizeaza feedback-ul pentru a creste.

16. Ei repeta aceste obiceiuri zilnic – si nu “isi dau in cap” daca nu fac ceva intr-o zi anume pentru ca in majoritatea timpului ei repeta propriile obiceiuri si de aceea devin din ce in ce mai productivi.

17. Ei vizualizeaza rezultatul final – nu conteaza cat de greu este acum, ei vizualizeaza rezultatul proiectului, sunt focusati pe a merge inainte si a reusi prin depasirea obstacolelor din calea lor. Majoritatea oamenilor productivi se focuseaza numai pe rezultatul final si nu pe ceea ce trebuie sa depaseasca. De aceea ei … sunt atat de productivi.

Daca ti-a placut acest articol si crezi ca ar putea beneficia si alte persoane de pe urma sfaturilor si strategiilor prezentate aici te invitam sa dai share.

Be Sociable, Share!
Categories: Productivitate