• Abonare Newsletter

    * indicates required

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala antreprenori, manageri si profesionisti

Iti limiteaza creierul abilitatile antreprenoriale?

Sunt abilitatile tale antreprenoriale potential limitate de gandirea pe care o ai? S-ar putea sa se intample asta daca nu faci in mod regulat exercitii de gandire.

In conformitate cu cele mai noi studii stiintifice, cateva dintre beneficiile jocurilor si teaser-urilor pentru minte includ: sporirea activitatii creierului, o mai mare satisfactie emotionala si o senzatie de implinire, dezvoltarea memoriei si a vitezei de procesare a informatiei, ajutor in declinul incetinit si al riscului de dementa, imbunatatirea concentrarii si reducerea plictiselii.

De exemplu, care este primul cuvant care iti vine in minte cand citesti acest teaser? Mama lui Ion are trei copii. Pe primul il cheama Aprilie si pe al doilea Mai. Care este numele celui de-al treilea copil? Majoritatea oamenilor se gandesc imediat la Ion pentru ca observa o cale familiara: secventa Aprilie, Mai si Iunie. Dara daca o persoana reciteste intrebarea si analizeaza cu grija datele, raspunsul Ion devine evident.

Multumita felului in care functioneaza creierul uman, oamenii au o tendinta impamantenita de a dori sa vada numai ce vor sa vada sau ce se asteapta sa vada. Considera ce implicatii majore poate avea asta pentru demersurile antreprenoriale.

Creierele umane sunt foarte pricepute in a recunoaste caile batatorite (patterns, pattern-uri) – (Aprilie, Mai , Iunie). Din acest motiv oamenii au tendita sa caute informatii care sprijina ceea ce ei deja cred ca este adevarat. Prin asta insa pot sa omita informatii care ii expune la punbcte de vedere alternative, solutii creative si amenintari din partea competitiei. Articolul original poate fi citit aici.

Be Sociable, Share!
Categories: Antreprenoriat