• Abonare Newsletter

    * indicates required

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala antreprenori, manageri si profesionisti

Cel mai important principiu pentru un leadership maret

In cartea mea “Principiile Succesului” (“The Success Principles”), predau 64 de lectii care ii ajuta pe oameni sa obtina ceea ce isi doresc de la viata. De la a isi asuma nu mai putin decat 100% responsabilitatea pentru viata ta pana la imputernicirea celorlalti, iata fundamentele succesului – si a leadership-ului maret. Cand ma intreaba oamenii care este cel mai important principiu, le impartasesc o singura formula. De multi ani tin pregatire cu liderii de top si ganditorii din lumea noastra si le predau aceasta formula care ii ajuta in luarea de decizii si in calea spre succes. Nu cunosc nici un lider de succes care sa nu aiba formula aceasta in minte zilnic:

E + R = R1
(Evenimente + Raspunsuri = Rezultate)

Ideea de baza este ca fiecare rezultat pe care-l experientiezi in viata (fie ca e succes sau esec, bogatie sau saracie, bunastare sau boala, intimidare sau instrainare, bucurie sau frustrare) este rezultatul modului in care ai raspuns la un eveniment sau la evenimente anterioare care s-au petrecut in viata ta. Marii lideri nu cunosc acest lucru doar in mod instinctiv, ci ei isi fac un obicei din a raspunde in moduri care genereaza consecintele pe care ei le doresc, chiar si in timpul unor experiente sau evenimente foarte dure pe care nu le pot controla.
Daca nu iti plac rezultatele pe care l experientiezi in momentul de fata, sunt doua alegeri de baza pe care le poti face:
Alegerea #1: Poti da vina pe eveniment (E) pentru lipsa de rezultate R1).
Cu alte cuvinte, poti da vina pe economie, lipsa de bani, lipsa de educatie, rasism, criterii de gen, sotul sau sotia ta, atitudinea Board-ului, angajatii sau colegii, lipsa de suport, administratia din Washington, s.a.m.d.
Toti acesti factori exista fara nici o indoiala, dar daca acestia ar fi factorii decidenti atunci nimeni nu ar avea niciodata succes. Si atunci am avea lideri fara directie, focus si solutii.
Pentru fiecare motiv pentru care un lucru nu este posibil, exista sute de oameni care s-au confruntat cu aceleasi circumstante si care au reusit.
Alegerea #2 Poti in schimb sa iti schimbi pur si simplu raspunsurile (R) la evenimente (E) pana cand obtii rezultatele pe care le doresti (R1).
Poti sa iti schimbi modul de a gandi, schimba-ti modul de a comunica, schimba-ti imaginile pe care le ai inmagazinate in capul tau (imaginile tale despre lume) si poti sa iti schimbi comportamentul (lucrurile pe care le faci). Oricum numai asupra acestora detii controlul.
Din pacate, multi dintre noi suntem inrobiti de catre obiceiurile pe care le avem, astfel incat nu ne schimbam niciodata comportamentul.
Suntem blocati in raspunsurile noastre conditionate – fata de sot/sotie si copii, fata de colegii si angajatorii de la locul de munca, fata de clientii nostri, si fata de lume in general.
Trebuie sa preiei controlul asupra propriilor tale ganduri, asupra imaginilor, viselor si reveriilor tale, asupra comportamentului tau. Apoi vei ajunge la rezultatele masurabile pe care ti le doresti.
Daca nu-ti plac rezultatele pe care le ai, schimba-ti raspunsurile!

Fa-ti un obicei din a cere feedback
Liderii nu pot lucra in vid. Ei isi pot asuma roluri mult mai mari, mult mai importante intr-o organizatie, insa acest lucru nu ii impiedica sa ceara si sa utilizeze feedback-ul primit. De fapt, un lider are in mod cert nevoie de feedback mai mult decat oricine altcineva. Feedback-ul este ceea ce ajuta un leader sa raspunda in mod corespunzator evenimentelor pentru a obtine rezultate reusite.
Daca doresti sa ai o relatie minunata de suport cu echipa de la locul de munca, dar acestia sunt furiosi pe tine pentru ca le-ai neglijat nevoile ca angajati loiali, ce poti sa faci? Sa te superi pe ei ca s-au infuriat? Poti fie sa vezi in asta o oportunitate de a te imbunatati pe tine insuti si sa iti corectezi comnportamentul sau poti sa vezi ca lumea se aduna asupra ta si te insulta. Scopul tau de a avea o relatie de suport iti indica faptul ca e posibil ca tu sa o fi luat pe aratura.
Pentru a reveni la cursul normal asculta si treci la actiune. Deschide acele linii de comunicatie si comporta-te ca un adevarat lider.
Deci cum poti sa ai success cand este vorba de feedback? Raspunsul este sa il ceri si sa creezi un spatiu sigur pentru oameni in care acestia sa iti spuna ce vad. Nu fi vag in legatura cu informatia pe care o ceri. Cere-o in termeni specifici. Intreaba-te cum anume te limitezi, cum anume te poti imbunatati, si de ce anume vei avea nevoie pentru a fi din nou pe cursul cel bun. Ai incredere in instinctul tau, asculta de ceea ce spun altii si analizeaza rezultatele actiunilor tale. Odata ce cunosti adevarul, poti face ceva cu scopul de a te imbunatati.
________________________________________
Jack Canfield, antrenorul de succes Nr. 1 al Americii, este fondatorul brand-ului de carte de miliarde de dolari “Chicken Soup for the Soul” (“Supa de pui pentru suflet”) si este o personalitate de prim rang in domeniul Performantei de Varf si a Succesului in Viata. Daca esti pregatit sa dai un start rapid vietii tale, sa faci mai multi bani si sa te distrezi sis a ai buna dispozitie in tot ceea ce faci, gasesti sfaturi GRATUITE de la Jack Canfield la
www.FreeSuccessStrategies.com
Group of businesspeople working together on a meeting.

Be Sociable, Share!
Categories: Oportunitati afaceri online - stiri