• Abonare Newsletter

    * indicates required

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala

Resurse pentru Succes si Dezvoltare Personala antreprenori, manageri si profesionisti

Cum sa gasesti oportunitati in orice economie

Propriile tale credinte si comportamente sunt mari predictori ai succesului tau, mai mult decat orice alta fluctuatie de pe piata. Chiar si atunci cand ziarele titreaza cuvantul “recesiune” pe prima pagina, tu poti sa iti scrii propria ta poveste de succes.
Staoaneste arta “paranoiei inverse”
Incepe prin a devein un “paranoic invers”. Ceea ce vreau sa spun cu asta este sa crezi ca fiecare eveniment din viata ta este o samanta pentru un success mai mare, pentru ceva care e menit sa te imbogateasca, sa te imputerniceasaca sau sa reprezinte un pas inainte pentru cauza ta.
Imagineaza-ti cat de usor ar fi sa ai success in viata daca astepti in mod constant ca lumea sa te sustina si sa iti ofere oportunitati.
Poti cu usurinta sa verifici aceasta credinta tu insuti. Gandeste-te numai ultima data cand un eveniment negativ s-a dovedit a fi o binecuvantare deghizata.
O mare binecuvantare a venit spre mine in anii 1970 cand mi-am pierdut slujba. Lucram la Job Corps Center in Clinton, Iowa, incercand sa decopar noi cai de predare pentru studentii slabi. Intr-o zi am auzit faptul ca acest centru urma sa fie relocat, si ca se renunta la mine.
In timp ce participam la un workshop la Clement & Jesse V. Stone Foundation in Chicago, mi-am impartasit predictia cu prezentatorul. S-a intamplat ca el sa fie vicepresedintele fundatiei, si mi-a oferit de indata un loc de munca – sa lucrez cu copii hispanici si de culoare din oras.
Am acceptat aceasta oferta si ceea ce am primit in schimb a fost un salariu mai mare, un buget nelimitat, si un laborator pentru invatarea principiilor de succes care mi-au transformat viata si m-au lansat intr-o noua cariera.

Intreaba-te: Ce oportunitate exista aici?

Porneste pe calea inspiratiei intrebandu-te in mod constant: ce oportunitate se afla aici? Fa din aceasta un obicei, si vei ramane calm si focalizat in timpul oricarui eveniment care pare sa fie un pas inapoi.
Frumusetea acestei intrebari este ca obliga mintea ta sa raspunda cu sugestii pozitive. Compara aceasta cu informatiile inutile pe care le primesti atunci cand iti pui intrebari cum ar fi: “De ce mi se intampla asta mie?” sau “Cine e de vina pentru aceasta mizerie?”
Daca nu esti propus pentru o promovare sau contul tau de pensionare inregistreaza o cadere pe bursa, nu uita sa te intrebi: “Care este oportunitatea aici?” – sau una din variantele mai inspirate:

• Ce pot sa invat din acest eveniment?
• Ce voi face diferit de acum incolo?
• La cine pot apela ca si mentor si coach?
• Care este urmatoarea mea actiune?
Nu uita de cele trei lucruri asupra carora detii controlul
Intr-un fel economia este doar o idee vaga si uneori ambigua. La modul general, ea se refera la miliardele de dolari, de bunuri, de servicii si de produse prin miliardele de oameni care exista pe intreaga planeta. Cand ai in fata o provocare financiara, este oare economia vasta, impersonala cea care functioneaza? Sau este economia ta personala, asupra careia poti detine controlul direct?
Nu te poti baza intotdeauna pe economie, dar intotdeauna te poti baza pe tine insuti.
Nu uita faptul ca tu detii controlul absolut asupra trei lucruri din viata ta:
1. gandurile pe care le gandesti
2. imaginile pe care le vizualizezi
3. actiunile pe care le faci (inclusiv actiunile pe care le spui altor oameni).
Experienta vietii tale este numai suma totala a alegerilor pe care le faci in aceste trei zone. Si poti atrage rezultate noi in orice moment facand alegeri noi. Utilizeaza ideile si exercitiile din acest articol pentru a realiza acest lucru.
________________________________________
Jack Canfield, antrenorul de succes Nr. 1 al Americii, este fondatorul brand-ului de carte de miliarde de dolari “Chicken Soup for the Soul” (“Supa de pui pentru suflet”) si este o personalitate de prim rang in domeniul Performantei de Varf si a Succesului in Viata. Daca esti pregatit sa dai un start rapid vietii tale, sa faci mai multi bani si sa te distrezi sis a ai buna dispozitie in tot ceea ce faci, gasesti sfaturi GRATUITE de la Jack Canfield la
www.FreeSuccessStrategies.com
art1

Be Sociable, Share!
Categories: Uncategorized